29. března 2015

Zpěvník ke knize Tři bratři (Jaroslav Uhlíř, Zdeněk Svěrák)

V druhé polovině minulého roku vydalo nakladatelství Fragment knihu Zdeňka Svěráka Tři bratři, která byla rovněž v minulém roce uvedena do kin ve své filmové podobě. Jde o originální spojení tří pohádek, jež jsou známy snad všem dětem a dospělým. Tři bratři tu vystupují v roli hlavních hrdinů příběhů o Šípkové Růžence, Karkulce a Marušce. Recenzi na knihu Tři bratři si můžete přečíst na tomto odkaze.

Na pohádkovou knihu Tři bratři navazuje publikace Zpěvník ke knize Tři bratři, jejímiž autory jsou Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák a kterou rovněž vydalo nakladatelství Fragment. Tato kniha obsahuje texty a notové zápisy všech písní z knihy, takže umožňuje vlastní interpretaci této hudby čtenářům, kteří umějí hrát na nějaký hudební nástroj. Využití zpěvníku je však širší - stejně jako jiné zpěvníky jej lze využít například ve výuce na školách nebo při různých zájmových kroužcích.

Knihu Zpěvník ke knize Tři bratři mohu doporučit čtenářům, které zaujala hudba z filmu/knihy Tři bratři. Zároveň může být pěkným dárkem pro hudebně nadané nebo zkrátka pro ty, jež mají v oblibě tvorbu Jaroslava Uhlíře anebo Zdeňka Svěráka.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí výtisku knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat